Landscapes of I

På Riksteaterturné våren 2018

I Björn Säfstens nya dansföreställning Landscapes of I vävs tre solon ihop till en helhet. Med en blandning av knivskarp detaljrikedom, humor och oförklarliga skeenden skapar dansarna nya bilder av människan. Rörelsespråket hämtar inspiration från det vardagliga där gester blir igenkännbara men skruvas till, vrids om och ställs i ett nytt ljus. Kom med på en resa vars slut vi inte känner till.

På scen ser vi Sophie Augot, dansare från Stockholm, Will Rawls, dansare och koreograf från New York samt Ilyas Odman, dansare och koreograf från Istanbul.

Om Björn Säfsten
Björn Säfsten skapar koreografisk konst i tätt samarbete med sina konstnärliga team. Hans senaste verk, Language fools, är skapat för Säfsten Produktion i samproduktion med Regionteatern Blekinge Kronoberg och var ute på turné i Dansnät Sverige hösten 2016. Säfsten har de senaste åren arbetat som forskare på Umeå Konsthögskola där han bedrivit ett fyraårigt forskningsprojekt med filosofen Per Nilson. Under dessa år 2012-2015 skapande han även sina senas verk: Introduction 2012, Fictional copies 2013, Idiots 2014. Säfsten har varit verksam som koreograf sedan 2003 och en återkommande koreograf på Dansens Hus i Stockholm.

Mer om Björn Säfsten: bjorn-safsten.com
Mer om Will Rawls: willrawls.com

Dela